Meeste autobezitters betalen te veel

Date juni 4, 2008

autoschadeVoor het gros van de autobezitters kan de autopremie na massale kortingen van afgelopen weken nog verder omlaag. Bij overstappende eigenaren die niet meer dan 15.000 kilometer per jaar verrijden verlaagt een verzekeraar de premie voor autoverzekeringen met ruim 50 procent.
Met die korting voert vanaf morgen advieskantoor PMA en een grote verzekeraar de prijzenoorlog onder autoverzekeringen op. Die wordt door prijsvergelijkers als realistisch ingeschat.


De korting voor overstappers kan hard aankomen, omdat volgens cijfers van verzekeraars van alle Nederlandse autoeigenaren 85 procent minder dan de 15.000 kilometer verrijdt. Voor stedelingen is de korting relatief het hoogst.

„De premie van de meeste autoverzekeringen is gebaseerd op 20.000 kilometer per jaar of een hoger, onbeperkt tarief”, aldus PMA-directeur Arthur Bouw. „De meeste mensen verrijden echter veel minder. Maar ze betalen wel voor die extra kilometers.”

PMA begon eerder een prijzenslag in de zorgsector: dankzij stuntprijzen groeide het aantal verzekerden van 50.000 naar 250.000.

Prijsvergelijker Independer.nl noemt de nieuwste korting van de premie met 50 procent „hoog, maar 40% kan zeker”. „Voor consumenten is deze concurrentie alleen maar mooi”, zegt directeur Edmond Hilhorst. Alle grote autoschadeverzekeraars bieden momenteel tegen elkaar op met grote prijskortingen.

Wie bijvoorbeeld voor alleen een WA-verzekering kiest, en precies de schadevrije jaren opgeeft, kan een aanzienlijk lagere premie afdwingen, zegt Hilhorst.

Bron: Overgeld


Gerelateerde artikelen
Wij horen graag uw reactie!

Zo kunnen we het nieuwsaanbod nog meer op uw wensen afstemmen.

XHTML: De volgende tags zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>ANWB