Stoppen met roken scheelt premie

Date juni 4, 2008

Stoppen met rokenVerzekeraars zijn sinds enige tijd verwikkeld in een prijzenslag op het gebied van overlijdensrisicoverzekeringen. Het kan daarom uitermate aantrekkelijk zijn om uw verzekering over te sluiten. Zeker als u onlangs bent gestopt met roken.


De premies van overlijdensrisicoverzekeringen voor rokers zijn de laatste jaren gedrukt met bijna 10%. Niet-rokers betalen echter zelfs 22,5% minder premie dan enkele jaren geleden, blijkt uit een vergelijking van verzekeraars op Independer.nl.

“De verschillen tussen het scherpste tarief van twee jaar geleden en het scherpste tarief van nu lopen zelfs richting de veertig procent”, meent Edmond Hilhorst van Independer. “84% van de mensen die de vergelijking tussen overlijdensrisicoverzekeringen op onze website maakt, kan goedkoper uit zijn met een nieuwe verzekering.”

De meeste verzekeraars definiƫren een niet-roker als iemand die twee jaar of langer niet heeft gerookt. Als iemand twee jaar geleden is gestopt, kan het dus uitermate aantrekkelijk zijn een nieuwe verzekering af te sluiten, mede omdat de prijsverschillen tussen verzekeringen voor rokers en niet rokers alleen maar groter zijn geworden.

Over een heel mensenleven kan het dus zomaar een paar duizend euro aan premie schelen.

Bron: Overgeld


Gerelateerde artikelen
Wij horen graag uw reactie!

Zo kunnen we het nieuwsaanbod nog meer op uw wensen afstemmen.

XHTML: De volgende tags zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>ANWB