Welke reisverzekering?

Date juni 6, 2008

De vakantieboeken zijn al veelvoudig doorgebladerd en na goed overleg zijn jullie er dan eindelijk uit. De vakantie kan geboekt worden. Of je nou een avontuurlijk type bent, een rustige strandganger of een echt feestbeest, een reisverzekering is altijd handig en misschien zelfs noodzakelijk te noemen. Je weet immers nooit wat er kan gebeuren, ook niet tijdens je vakantie.


Bijna iedere verzekeringmaatschappij heeft een reisverzekering in zijn assortiment zitten. De keuze is dan ook enorm. Naast de vele aanbieders moet je bij het afsluiten van een verzekering ook een keuze maken uit de verschillende soorten verzekeringen. Als je binnen Europa blijft volstaat een verzekering met een Europese dekking. Mocht je vakantiebestemming buiten Europa liggen, dan moet je een verzekering met werelddekking nemen. Overigens zijn er een aantal landen die niet binnen Europa vallen, maar waar een verzekering met Europa dekking wel volstaat. Deze landen zijn: Marokko, Egypte, Libië, Syrië, en heel Turkije. Mocht je naar één van deze landen op vakantie gaan, controleer dan van te voren de polisvoorwaarden van je reisverzekering, zo weet je zeker of jouw verzekering ook deze landen dekt.

Doorlopend of niet?
Een reisverzekering kan voor enkel de periode die je op vakantie gaat worden afgesloten, dit heet een kortlopende verzekering. Een kortlopende reisverzekering is aan te raden als je niet meer dan drie weken per jaar op vakantie gaat. Ga je vaker op reis? Dan kan een doorlopende reisverzekering handig zijn. Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd en hoef je dus niet voor ieder reisje een nieuwe verzekering af te sluiten.

Naast het dekkingsgebied en de verzekeringsduur is ook het type vakantie belangrijk bij het kiezen van een reisverzekering. Gevaarlijke sporten als snowboarden, mountainbiken of bijvoorbeeld duiken vallen vaak niet binnen de reisverzekering. Mocht je van plan zijn iets avontuurlijks te ondernemen tijdens je reis en krijg je een ongeluk tijdens het skiën of duiken, dan worden de kosten daarvan niét gedekt door een standaard reisverzekering. Sluit daarom een aanvullende dekking af als je een avontuurlijke vakantie onderneemt! Verzekeringsmaatschappijen hebben vaak aparte producten voor bijvoorbeeld wintersport en duiken. Daarnaast zijn er aparte verzekeringen voor de echte avonturiers, de zogenoemde outdoor verzekering.

Bron: Mistermoney.rlt.nl


Gerelateerde artikelen
Wij horen graag uw reactie!

Zo kunnen we het nieuwsaanbod nog meer op uw wensen afstemmen.

XHTML: De volgende tags zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>ANWB