Ziektekosten verzekering

Tandartsverzekering is vaak OVERBODIG

Date november 3, 2009

De zorgverzekering wordt in 2010 waarschijnlijk een stuk duurder. Kritisch kijken naar aanvullende verzekeringen kan geld schelen. De zorgverzekeraars maken binnenkort de premies voor 2010 bekend. De verwachting is dat het tarief voor het basispakket jaarlijks met enkele tientallen euro’s zal stijgen.

Teveel betaalde bijdrage Zorgverzekeringswet wordt terugbetaald

Date juli 7, 2008

Komende maand betaalt de Belastingdienst teveel betaalde bijdragen voor de Zorgverzekeringswet terug. U komt in aanmerking voor zo’n teruggaaf als u voldoet aan de volgende 2 voorwaarden. Ten eerste: U had in 2007 gelijktijdig meer werkgevers of uitkeringen. En ten tweede moeten uw inkomsten hoger dan € 30.623 zijn geweest.

Alleen goedkope cholesterolpil nog vergoed

Date juli 7, 2008

Het voorschrijven van dure cholesterolverlagers die door vele honderdduizenden Nederlanders worden geslikt, wordt drastisch aan banden gelegd. Met ingang van 2009 verdwijnen de meeste van deze ’statines’ uit het vergoedingenpakket. Minister Klink (Volksgezondheid) heeft hiertoe besloten.

Aanvullende verzekeringen

Date juni 12, 2008

Uw standaard ziektekostenverzekering dekt de belangrijkste medische kosten. Om andere medische kosten ook mee te verzekeren, kunt u een aanvullende verzekering afsluiten.
Vrijwel alle ziektekosten verzekeraars bieden een aanvullende verzekering aan. De basis verzekering van de meeste aanbieders zijn vergelijkbaar. Vandaar dat ook de kosten voor een basis verzekering bij de verzekeraars onderling niet veel […]ANWB