Maatregelen om vertrouwen terug te winnen

Date juni 6, 2008

Eigen woningbezitters hebben weinig vertrouwen meer in de geloofwaardigheid van verzekeraars. Ongeveer 75 procent van de woningbezitters denkt dat tussenpersonen en verzekeraars bewust informatie achterhouden. Er zullen dan drastische maatregelen genomen moeten worden om het vertrouwen terug te winnen.


Na de woekerpolis is ruim 60 procent van de ondervraagden negatiever gaan denken over verzekeringsmaatschappijen. Als hoofdschuldige worden vaak de verzekeringsmaatschappijen aangewezen. Veertien procent van de ondervraagden noemt de tussenpersoon als grote boosdoener. Twee derde vindt dat tussenpersonen die beleggingsverzekeringen hebben verkocht ook financieel moeten bijdragen aan de compensatie van gedupeerden. Dat blijkt uit een onderzoek gehouden door Vereniging Eigen Huis.

Vertrouwen in een goede oplossing hebben de ondervraagden niet. Ongeveer de helft van hen geeft aan geen vertrouwen in de verzekeraars te hebben dat zij op een goede manier de affaire gaan oplossen. Acht op de tien bepleit drastische maatregelen om het vertrouwen van consumenten in de verzekeringsbranche terug te winnen.

Bron: Mistermoney.rtl.nl


Gerelateerde artikelen
Wij horen graag uw reactie!

Zo kunnen we het nieuwsaanbod nog meer op uw wensen afstemmen.

XHTML: De volgende tags zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>ANWB