Aanvullende verzekeringen

Date juni 12, 2008

Uw standaard ziektekostenverzekering dekt de belangrijkste medische kosten. Om andere medische kosten ook mee te verzekeren, kunt u een aanvullende verzekering afsluiten.

Vrijwel alle ziektekosten verzekeraars bieden een aanvullende verzekering aan. De basis verzekering van de meeste aanbieders zijn vergelijkbaar. Vandaar dat ook de kosten voor een basis verzekering bij de verzekeraars onderling niet veel verschillen.


Wilt u echter een (uitgebreide) aanvullende verzekering, dan doet u er goed aan om zowel de kosten als de voorwaarden van deze aanvullende verzekering te vergelijken. Sommige verzekeraars bieden wel 7 verschillende uitbreidingen op de basisverzekering aan. Het is dan ook moeilijk om een eerlijk gewogen vergelijk te maken. Als de voorwaarden ook nogeens steeds verschillend zijn, dan bent u appels met peren aan het vergelijken.

Kijk daarom goed wat u belangrijk vind om aanvullend te verzekeren. Heeft u bijvoorbeeld nog nooit een gaatje in uw tanden gehad, dan is het onzin om een “tand plus plus” aanvulling te nemen. Als u veel aan (contact) sport doet, is het wellicht verstandig om een uitbreiding op de standaard vergoeding bij fysiotherapie te nemen.

Er zijn geen goede of slechte aanvullende verzekeringen; het gaat erom wat u denkt nodig te hebben. Met de nadruk op denkt. Want niemand kan in de toekomst kijken.


Gerelateerde artikelen
Wij horen graag uw reactie!

Zo kunnen we het nieuwsaanbod nog meer op uw wensen afstemmen.

XHTML: De volgende tags zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>ANWB